آمار بالاي سرقت تجهيزات برقي در استان تهران
مديرعامل شركت توزيع برق استان تهران گفت: در سال ۱۴۰۱ بيش از ۲۷ ميليارد تومان از تجهيزات صنعت برق در استان تهران سرقت شد كه اين ميزان تنها خسارت مستقيم بوده چرا كه با سرقت تجهيزات شاهد خسارتهاي غيرمستقيم همچون آسيب به لوازم برقي مشتركان هستيم.
به گزارش برق نيوز، قاسم شهابي در نشست خبري خود با اصحاب رسانه كه امروز ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ برگزار شد، با اشاره به ثبت ركورد مصرف ۳۳۰۰ مگاوات برق در تاريخ ۱۵ مرداد در استان تهران گفت: ثبت اين ركورد مصرف برق در حالي رخ داد كه نياز مصرف برق استان تهران به ۳۸۰۰ مگاوات رسيده بود و با همكاري صنايع، بخش اداري و بخش كشاورزي اين ميزان ناترازي مديريت شد.
وي در ادامه با بيان اينكه در كل استان تهران به غير از كلانشهر تهران ۲ ميليون و ۷۰۰ هزار مشترك برق وجود دارد، افزود: نزديك به دو ميليون اين آمار را مشتركان خانگي و حدود ۴۵ هزار مشترك را صنايع كوچك و بزرگ و مابقي را مشتركان تجاري، اداري و كشاورزي تشكيل ميدهند.
قاسم شهابي با اشاره به افزايش سرقتهاي برقي اظهار كرد: تاكنون از سيم برق هاي مسي سرقتهاي زيادي صورت گرفته به همين دليل اقدامات و برنامههايي را انجام دادهايم كه براساس آن تا پايان شهريورماه جشن اتمام استفاده از سيمهاي مسي را برگزار ميكنيم. ۱۲ هزار كيلومتر شبكه هوايي به كابل خودنگهدار تبديل خواهد شد.
وي با تاكيد بر اينكه سرقت تجهيزات منجر به تلفات برق و افت ولتاژ ميشود كه با تبديل شدن به كابل برق هاي خود نگهدار اين معضل را برطرف خواهيم كرد، تصريح كرد: سارقان تابلوهاي برق و دربهاي آنها را به سرقت ميبرند كه براي جلوگيري از اين مساله روي آنها قفلهاي مخصوصي را تعبيه كردهايم، اما با اين حال شاهد سرقت هستيم.
مديرعامل شركت توزيع برق استان تهران با اشاره به همكاري نيروي انتظامي، قوه قضاييه و بسيج در اين گفت: از مردم تقاضا داريم كه اگر موارد مشكوكي را مشاهده كردند حتما به شماره ۱۲۱ و يا ۱۱۰ اطلاع دهند.
شهابي در رابطه با ميزان تلفات جاني سارقين تصريح كرد: ساليانه بين پنج تا هفت نفر از سارقين در هنگام سرقت جان خود را از دست ميدهند و يا با قطع عضو آنها مواجه هستيم كه اين موضوع براي ما بسيار دردناك است.
وي در رابطه با ميزان سرقت انرژي در استان تهران اظهار كرد: ۵۰ تا ۶۰ هزار انشعاب غيرمجاز در استان تهران داريم كه فقط نزديك به پنجهزار مورد از اين ميزان شناسايي ميشوند. اقدام به شروع برق رساني موقت به اين انشعابات كردهايم. علاوه بر اين نيز تعدادي از مشتركان از برق پشت كنتور استفاده ميكنند كه از بازديدهاي ميداني اين موضوع را متوجه ميشويم.
مديرعامل توزيع برق استان تهران ادامهداد: سرقت تجهيزات برقي بيشتر در «مرتضي گرد»، دماوند، «فرون آباد» و چند منطقه ديگر انجام ميشود.
مديرعامل شركت توزيع برق استان تهران در خصوص ناترازي برق كشور اضافه كرد: ما در كشور حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار مگاوات ناترازي برق داريم. اين ميزان نيروي برق به اندازهي مصرف استان تهران، البرز و قم است؛ يعني ما به اين اندازه با كمبود برق مواجهيم.
وي در ارتباط با راهكار پيش رو براي مديريت اين ناترازي اظهار داشت: براي حل اين ناترازي دو راه وجود دارد؛ راه نخست اين كه تمام برق توليد شده را مصرف كنيم و هر موقع تمام شد، برق مشتركان را بدون برنامه قبلي قطع كنيم. راه دوم برنامهريزي است. وزارت نيرو از سال گذشته ابتدا اين ناترازي را مشخص و براي توزيع برق برنامهريزي كرد.
شهابي در همين رابطه ادامه داد: يكي از تصميمات اين بود كه برق مشتركان خانگي قطع نشود. سپس براي ادارات بخشنامهاي صادر شد و آنها موظف شدند تا در ساعات اداري نسبت به مصرفشان در سال ۱۴۰۰، سي درصد و بعد از ساعت اداري ۶۰ درصد برق كمتري مصرف كنند.
وي اضافه كرد: در بخشنامه بعدي سختگيري افزايش پيدا كرد و معين شد در ساعت اداري ۴۰ درصد و بعد از آن، ۷۰ درصد برق كمتري نسبت به سال پايه مصرف كنند. به همين دليل در تمام ادارات ما كنتور هوشمند نصب كرديم تا بتوانيم از راه دور مصرف آنها را ارزيابي كنيم. در صورت عدم رعايت ادارات نيز ابتدا سعي كرديم با حضور در ادارات، روشهاي كاهش مصرف برق را آموزش دهيم و با تذكر و آموزش مصرف آنها را مديريت كنيم.
مديرعامل شركت توزيع برق استان تهران در ارتباط با نحوه مديريت مصرف برق در بخش كشاورزي گفت: مساله بعدي، مصرف بالاي چاههاي كشاورزي است. تقريبا ۹ درصد از مصرف استان را بخش كشاورزي تشكيل ميدهد. در كشاورزيها دولت يك طرح تشويقي در نظر گرفته است كه اگر بين ساعت ۱۱ صبح تا ۴ بعدازظهر يا ۱ ظهر تا ۶ بعدازظهر مصرف برق نداشته باشند، در مابقي ساعات آن روز ميتوانند رايگان مصرف كنند. از اين طريق، حدود ۵۰ مگاوات توانستيم در استان صرفه جويي كنيم و اين برق را در اختيار خانهها، بيمارستانها و مراكز مهم قرار بدهيم.
وي ادامه داد: مطلب بعدي استفاده از مولدهاست؛ يعني ما چگونه بتوانيم از ديزل ژنراتورهايي كه در ادارات، كارخانجات، بيمارستانها و در هركجا كه هست استفاده كنيم كه از ساعت ۱۰صبح تا ۲ظهر كه مصرف بالاست، در مدار آمده و از ما پاداش بگيرند.
مديرعامل شركت برق استان تهران در همين رابطه بيان كرد: براي اين منظور، ما متوسط هر كيلووات برق را بين ۲۰۰ تا ۲۵۰ تومان ميفروشيم و حدود ۱۴۰۰ تومان از اينها ميخريم. به اين دليل كه در اين ساعات نياز داريم مصرف را كاهش دهيم. تا الان نيز حدود ۵۰ مگاوات با ما همكاري كردند كه اين عدد بسيار بزرگي است. از اين طريق ما برق حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار مشترك خانگي را تامين كرديم. ما ميتوانيم متوسط به ازاي هر يك مگاوات، برق حدود ۱۰۰۰ خانوار را تامين كنيم.
شهابي در ادامه گفت: حدود ۳۷درصد از مصرف برق استان، مربوط به بخش صنعت است. چون حدود ۳۸ شهرك صنعتي در استان داريم. در سال ۱۴۰۰ براي تامين برق صنايع دچار بي برنامگي بوديم و بدون هماهنگي برق صنايع را قطع ميكرديم و اين باعث اختلال و مشكلاتي در اين بخش شده بود.
وي افزود: امسال مطابق برنامهريزي كه داشتيم، قرار شد صنايع هفتهاي يك روز از ساعت ۱۱صبح تا ۱۱ شب مصرف خود را قطع و اين مصرف را به انتهاي شب يا روزهاي تعطيل موكول كنند. اين موضوع براي بنگاههاي صنعتي سخت بود، ولي با ما همكاري كردند و من صميمانه از آنها تشكر ميكنم.
شهابي در ارتباط با مديريت مصرف برق صنايع نيز بيان كرد: با همكاري خوبي كه صنايع در مديريت مصرف با ما داشتند، تقريبا روزانه ۳۵۰ تا ۳۹۰ مگاوات صرفه جويي ميشود كه معادل مصرف ۳۵۰ هزار خانوار است و بدون همكاري صنايع، احتمال اينكه در تامين برق مشتركان خانگي دچار مشكل شويم زياد است.
شهابي در خصوص تاثير قطعي برق بر توليد صنايع گفت: عليرغم اين محدوديتها، مصرف صنايع نسبت با سال گذشته ۸ درصد افزايش داشته است؛ يعني با وجود تعطيلي مقطعي در بنگاههاي صنعتي، آنها مصرف برق خود را در روزهاي تعطيل يا خارج از ساعات محدوديت انجام ميدهند و توليد انجام ميشود.
مدير عامل توزيع برق استان در خصوص قطعيهاي موقت در بخش خانگي نيز گفت: قطعيهاي بيبرنامهاي كه در اين چند روز شاهد آن بوديم به دليل اتفاقات غيرمترقبهاي است كه گاه در شبكه اتفاق ميافتد. اين قطعيها به ندرت و كوتاه مدت است و همانطور كه گفته شد، قطع برق مشتركان خانگي، خط قرمز وزارت نيرو و شخص وزير است. به همين دليل، ما حق قطع برق با برنامه مشتركان خانگي را نداريم و اينها به دليل حوادثي است كه به ندرت رخ ميدهد.
شهابي در بخش ديگري از سخنان خود درباره وضعيت مصرف برق مشتركان بخش خانگي استان تهران اظهار داشت: ۳۵ درصد از مشتركان ما (حدود ۲ ميليون مشترك) زير ۱۵۰ كيلووات مصرف ميكنند كه ۱۰ درصد مصرف را به خودشان اختصاص ميدهند. ۴۶ درصد بين ۱۵۰ تا ۳۰۰ كيلووات مصرف دارند كه ۴۴ درصد كل مصرف را شامل ميشود. ۱۳ درصد مشتركان حدود يك و نيم برابر الگوي مصرف يعني ۳۰۰ تا ۴۵۰ كيلووات مصرف دارند كه معادل ۲۵ درصد كل مصرف برق ميشود.
مديرعامل شركت توزيع برق استان تهران در ادامه با اشاره به اينكه ۳ درصد از جامعه مصرف بين يك و نيم تا دو برابر الگوي مصرف يعني بين ۴۵۰ تا ۶۰۰ كيلووات مصرف دارند كه شامل ۱۰ درصد كل مصرف است، اضافه كرد: در نهايت ۲ درصد از جامعه مصرف كه بسيار هم پرمصرف هستند، بالاي ۶۰۰ كيلو وات، معادل ۱۱ درصد از كل مصرف را به خودشان اختصاص دادهاند.
بنا بر اين گزارش شركت توزيع نيروي برق استان تهران مسئول تامين برق ۱۶ شهرستان استان تهران به جز كلانشهر تهران است.
برچسب: ايزي نور,برق,اخبار برق,تجهيزات برقي,كالاي برق,سيم برق,كابل برق,سيم افشان,كابل افشان,سيم ارت,سيم نسوز,سيم نايلوني,كابل افشان,افشارنژاد خراسان,سيمپود,سيميا,سيم و كابل همدان,سيم و كابل عمده,خريد سيم و كابل،