ايزي نور ايزي نور .

ايزي نور

واردات و صادرات برق در دوران اوج بار

به گزارش برق نيوز، "مصطفي رجبي مشهدي" مديرعامل شركت مديريت شبكه برق ايران و سخنگوي صنعت برق در گفتگوي راديويي در تشريح برنامه ۱۴۰ اقدامي وزارت نيرو اظهار كرد: يكي از محور‌هاي اين برنامه افزايش ظرفيت توليد است. امسال برنامه ۷ هزار و ۷۰۰ مگاواتي براي افزايش ظرفيت توليد نيروگاهي كشور داريم كه بخشي مربوط به نيروگاه‌هاي جديد و بخشي به نيروگاه‌هاي موجود مربوط مي‌شود كه با كمك شركت‌هاي دانش بنيان ظرفيت شان را ارتقا مي‌دهيم تا با حداكثر ظرفيت توليد در خدمت مردم باشيم.

رجبي مشهدي افزود: تعميرات نيروگاهي امسال روند مناسبي را طي مي‌كند و تقريبا براي همه نيروگاه‌ها حداقل يك نوبت تعميرات اساسي و يا بازديد‌هاي دوره‌اي برنامه ريزي شده تا با حداكثر ظرفيت خود بتوانند در تابستان توليد برق كنند.

سخنگوي صنعت برق بيان كرد: آمادگي خطوط انتقال، توسعه شبكه‌هاي انتقال، شبكه‌هاي برق و پست‌هاي انتقال نيز جزو برنامه‌هاي مديريت مصرف هستند. در سال گذشته خوشبختانه با توجه به اينكه توانستيم افزايش ظرفيت توليد را تا حدود ۶ هزار و ۱۰۰ مگاوات داشته باشيم، اما، چون شبكه برق در برخي نقاط دچار فرسودگي بود، با افت ولتاژ مواجه شديم و به دنبال آن مشكلاتي پديدار شد.

وي افزود: امسال پيش‌بيني شده كه ۴۷ پروژه شبكه برق كه احداث خط و پست‌هاي جديد است را انشاا... تا ابتداي تابستان در مدار خواهيم داشت تا بتوانيم برق توليد شده در نيروگاه‌ها را به مصرف‌كننده برسانيم.

مديرعامل شركت مديريت شبكه در خصوص واردات و صادرات برق در دوران اوج بار تشريح كرد: خوشبختانه با همه كشور‌هاي داراي مرز خاكي ارتباط الكتريكي داريم و مي‌توانيم تبادل برق داشته باشيم. در حال حاضر از چند كشور امكان واردات برق را داريم نظير تركمنستان، ارمنستان، تركيه و آذربايجان برق و صادرات برق نيز عمدتا به كشور‌هاي عراق، افغانستان و پاكستان انجام مي‌شود. اما در دوره محدوديت بار تابستان اولويت به تأمين برق داخل كشور است.

رجبي مشهدي در خصوص طرح‌هاي تشويقي به منظور كاهش مصرف اظهار كرد: برخي از اقدامات مديريت مصرف توسط مصرف كنندگان اجرا مي‌شوند. سال گذشته در اين حوزه برنامه‌هاي بسيار خوبي مانند ۵=۱ تدوين و اجرا شد كه در پي آن شاهد همكاري خوبي از سوي هموطنان بوديم به طوري كه ۴۰ درصد از مشتركان در اين طرح مشمول دريافت پاداش صرفه جويي شدند و يك سوم از اين ۴۰ درصد نيز بستانكار شدند يا قبض رايگان دريافت كردند. امسال نيز وزارت نيرو در مراحل پاياني تدوين اين برنامه است و به محض اينكه به اتمام رسد اطلاع رساني دقيق به مردم عزيز انجام خواهد شد.

سخنگوي صنعت برق در تشريح بيمه توانير گفت: در خصوص موضوع بيمه حوادث و خرابي وسايل برقي ناشي از نوسانات برق بايد گفت اين مشكلات بيشتر به سال ۱۴۰۰ برمي گردد و در سال ۱۴۰۱ شاهد كاهش چشمگير اين نوع حوادث بوديم. هر سال در قانون بودجه پيش بيني مي‌شود كه از مشتركان چقدر بابت بيمه وسايل برقي يا حوادث ناشي از مشكلات نوسان برق دريافت شود كه در قانون بودجه مبلغ كمي براي اين موضوع تعيين مي‌شود به همين دليل شركت‌هاي بيمه گذار در سال‌هاي قبل رغبت به همكاري براي ارائه خدمات ندارند و مناقصه مربوط به آن بايد چند بار تكرار شود، اما در سال ۱۴۰۲ تلاش مي‌كنيم فرآيند انجام كار‌هاي اداري بيمه و انتخاب شركت بيمه گذار كوتاه‌تر شود. در اين خصوص سامانه‌اي نيز وجود دارد به آدرس bime.tavanir.org.ir كه مي‌توان اطلاعات خسارت وارده را در آن ثبت كرد. اميدوارم امسال با تأمين برق پايدار مشكلي در خصوص نوسانات برق و مشكلاتي از اين دست نداشته باشيم و يا در حداقل ممكن باشد.

ايشان در خصوص اصلاح ساعت كاري ادارات و تاثيرگذاري اين طرح اظهار داشت: سال گذشته در حوزه ادارات، تغيير ساعت كاري بسيار موثر بود و كمك بسيار خوبي هم با خاموشي وسايل سرمايشي يك ساعت قبل از پايان ساعت كار و هم با مولد‌هايي كه در اختيار داشتند دريافت كرديم. امسال نيز اين برنامه تكرار خواهد شد. اما با عدم تغيير ساعت رسمي كشور، ساعت كاري ادارات يك ساعت زودتر از سال گذشته يعني شروع ساعت كاري از پانزده خرداد تا ۱۵ شهريور از ساعت ۶ بامداد و پايان آن ساعت ۱۳ خواهد بود چرا كه طلوع آفتاب زودتر رخ مي‌دهد و ساعت پايان كار هم زمان اوج مصرف برق است. همچنين در مناطق عادي مثل تهران از ساعت ۱۲ يعني يك ساعت قبل از ساعت پايان كار و در مناطق گرمسير مثل استان‌هاي همجوار با خليج نيلگون فارس و درياي عمان و استان خوزستان همزمان با ساعت پايان كار، وسايل سرمايشي خاموش خواهند شد. اجراي اين برنامه، حدود هزار مگاوات به كاهش مصرف برق كمك خواهد كرد كه عدد قابل توجهي است. اجراي اين برنامه شايد براي بعضي از كارمندان عزيز مشكلاتي را ايجاد كند كه جا دارد از كاركنان دولت و ساير نهاد‌ها براي مشاركت در طرح مديريت مصرف سپاسگزار باشيم، اما اين اقدام در راستاي تامين برق پايدار همه بخش‌هاي كشور تاثير گذار خواهد بود و اجرا مي‌شود.

رجبي مشهدي در خصوص استفاده از نيروگاه‌هاي خورشيدي و طرح‌هاي تشويقي براي توسعه اين نيروگاه‌ها اظهار داشت: يكي از برنامه‌هايي كه امسال وزارت نيرو دارد، در نظر گرفتن ۱۱۰هزار سامانه ۵ كيلوواتي خورشيدي است كه براي خانواده‌هاي كم برخوردار تحت پوشش سازمان‌هاي مثل كميته امام (ره)، سازمان بهزيستي كه داراي فضاي كافي مي‌باشند اجرا مي‌شود. مزيت اين شيوه اين است كه با خريد تضميني برق توليدي هم مي‌توانند اقساط سرمايه گذاري را پرداخت كنند و هم به عنوان درآمد برداشت داشته باشند كه كمكي خواهد بود به خانواده‌هاي كم برخوردار. ساير طرح‌هايي كه در حوزه تجديدپذير‌ها در نظر داريم عمدتا نيروگاه‌هاي بزرگ ۱۰ مگاواتي و بالاتر از آن است كه در حوزه خورشيدي به خوبي در حال پيشرفت هستند و انشاا... بتوانيم در تابستان امسال حدود ۵۰۰ مگاوات ظرفيت نيروگاه‌هاي خورشيدي را در مدار توليد داشته باشيم.


برچسب: ايزي نور,easynoor,برق,اخبار برق,كالاي برق,روشنايي،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۱۲:۳۹:۵۳ توسط:ايزي نور موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :