تكنولوژي جديد ذخيره سازي برق در زير زمين
به تازگي محققان موفق شدهاند با فشردهسازي هوا در زير زمين توسط برق توليد شده با استفاده از انرژيهاي تجديدپذير، برق مازاد بر مصرف را ذخيره كنند. هزينه استفاده از اين روش بسيار كم است و كارايي آن نسبت به باتريهاي ذخيره كننده برق، بسيار بالاتر است.
با وجود اينكه دانشمندان با استفاده از باتريهاي جريان (باتريهاي قابل شارژي كه در آنها دو عنصر شيميايي در دو مايع كه توسط يك غشاء از يك جدا شدهاند، حل ميشوند) و شبكههاي برق رساني هوشمند، توانستهاند تا حدودي مشكل ذخيره سازي برق توليد شده با استفاده از انرژيهاي تجديدپذير را حل كنند.
اما به تازگي محققان اروپايي توانستهاند با استفاده از روش فشرده سازي هوا، نيز فناوري جديدي براي ذخيرهسازي نيروي برق ايجاد است. در اين روش كه چندين دهه سابقه دارد، از برق مازاد بر مصرف براي فشرده سازي هوا استفاده ميشود و سپس هواي فشرده شده در مكاني غار مانند در زير زمين ذخيره ميگردد.
براي استفاده از برق ذخيره شده توسط اين روش كه CAES نام دارد، كافي است هواي فشرده شده به سمت يك توربين گازي هدايت شود تا توربين به كمك آن برق توليد كند. اين روش از نظر تئوري، روشي كارآمد و كاربردي است؛ زيرا با هزينه بسيار كمي ميتوان از آن استفاده كرد و در واقع ارزانترين روش براي ذخيرهسازي انرژي است.
از سويي ديگر استفاده از اين روش در مقايسه با روشهاي ديگر همانند ايجاد مخازني براي توليد نيروي برق آبي كه بايد تجهيزات خاصي در كوهها نصب شوند (ممكن است در برخي از كشور كوههاي كمي وجود داشته باشند)، نيازمند هيچ گونه شرايط جغرافيايي خاصي نيست.
برچسب: ايزي نور,easynoor,برق,اخبار برق,تجهيزات برقي,نيروي برق,كالاي برق,فروش آنلاين كالاي برق,برق رساني،